Поддръжка и администрация на сайтове

Posted by admin 21/05/2017 0 Comment(s)

Поддръжка на сайтовеВече имате собствен уеб сайт. Той е модерен и работи перфектно. Поздравления! Сега е време да помислите за неговата поддръжка.

Интернет е изключително динамичен и ако един сайт не се поддържа, той бързо започва да остарява "морално". Липсата на поддръжка винаги се забелязва и това може да работи само във ваш минус. За да задържите интереса на потребителите и да спечелите нови, е нужно сайтът Ви да има съвременна визия и да работи безупречно по всяко време.

Доверете се на Netsoft за качествена поддръжка на вашия сайт. Нашите специалисти ще се погрижат той да е винаги модерен, функционален и технически изряден.

Какво включва поддръжката?

Поддръжката се извършва чрез админ система, като работата с нея представлява администриране. Има няколко основни компонента при поддържането и администрацията на уеб сайт. Единият е обновяване на информацията, като изображения и текстово съдържание. Важно е тя да е винаги актуална. Често се налага добавяне на нова информация или редактиране на старата.

В поддръжката влизат и малки промени свързани със структурата на сайта. Това могат да са добавяне на менюта, бутони и др. Тук обаче дейностите са много индивидуални и при по-обемна и комплексна работа, те може да не се включват към ежемесечната поддръжка.

Както вече казахме визията на сайта е изключително важна. Той трябва да изглежда "в крак" с времето. Дизайнерите на Netsoft ще се погрижат Вашият сайт да е винаги модерен. Има определени типове сайтове, за които е нужна по-динамична поддръжка. Това могат да са онлайн магазини, медии и др. Обикновено за това отговарят по няколко човека във фирмата. Ако притежавате онлайн магазин, е важно редовно да обновявате информацията за продуктите, които предлагате. Да се добавят новите артикули, както и да се премахват тези, които вече не са част от продуктовата гама.

В онлайн медиите също се изисква много динамична поддръжка. Тя включва редактиране и качване на новини, интервюта и всички други публикации. Важно е това да става бързо и без грешки. При сайтове с по-големи обеми информация този тип поддръжка е добре да се извършва от служители на компанията, тъй като те са пряко ангажирани с продуктите и услугите и имат достъп до необходимата информация.

Защо е нужна поддръжка на уеб сайт?

След всичко казано до тук, стигаме до извода, че правилната поддръжка е изключително значима част за всеки уеб сайт. Не забравяйте също, че конкурентите Ви едва ли са оставили своите сайтове без поддържане и те са редовно обновявани и модернизирани.

Ако вашият сайт не върви със същите темпове, то той бързо ще остарее на фона на конкурентните. Все по-трудно ще задържате и потребителите. Днес те са по-капризни от всякога и ако нещо във Вашия сайт не им хареса, те бързо ще потърсят друг.

За екипа на Netsoft ще е удоволствие да се грижи за поддръжката на Вашия сайт. Обръщаме внимание на всеки елемент и не спираме да следим тенденциите в бранша. Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.