Социални мрежи

Posted by admin 13/02/2018 0 Comment(s) Полезно,
Основни социални мрежи

Това е един от основните формати на онлайн маркетинга и често е задължителен елемент за постигането на комуникационните и бранд цели на компанията. Ето защо правилното развитие и поддръжка на фирмените социални профили е от изключително значение за вашия бизнес. Този маркетингов подход позволява чрез малък бюджет да достигнете до точната аудитория. Посредством социалните мрежи ще може да повишите:

  • Разпознаваемостта на бранда
  • Имиджа на бранда
  • Клиентската си база
  • Лоялността на потребителите
  • Ангажираността на аудиторията

Netsoft предлага на своите клиенти професионална поддръжка и мониторинг на всички фирмени профили в социалните мрежа, като ще се съобразим със сферата, в която оперирате, политиката и целите на бранда. Ще Ви предложим правилните платформи, в които да рекламирате. Всяка социална платформа има своите плюсове и минуси. Важно е да се обърне внимание, че отделните са създадени за точно определени аудитории. Ето защо ще се опитаме накратко да Ви обясним различията на социалните мрежи:

Facebook

Сред основните плюсове на профила във facebook е възможността за бърза обратна връзка от потребителите. Facebook Business Fan Page позволява много иновативни и креативни начини за ангажираност на аудиторията. Публикациите в тази социална мрежа са по-леки и лежерни, те трябва да са като приятно ненатоварващо странично четиво. Социална мрежа дава възможност да разчупите обикновения пост, като непрекъснато въвежда поддържането на нови формати, за да направи публикациите в платформата по-креативни.

Google+

Посредством тази социална мрежа, link публикациите ще бъдат отчетени от търсачката и ще спомогнат за оптимизацията на сайта ви. Дори само за това си струва поддържането на профил там. Също така, в тази социална мрежа може да таргетирате много тясно публикациите си, посредством така наречените „кръгове“. Чрез тях може лесно ще насочите определени оферти да се показват само на конкретен кръг от фенове, като изключите всички останали. Така информацията ще достига само до хората, които биха имали интерес към нея.

Twitter

Платформата е изключително подходяща за генериране на новини в мрежата. Тя позволява постването на кратки текстови публикации до 140 символа. Профилът Ви тук може да се превърне като основен информативен портал за вашия бизнес. Посредством него може да информирате потребители си с актуални промоции или специални отстъпки. В Twitter може да публикувате положителни мнения и отговори на въпроси от потребители.

LinkedIn

Най-популярната социална мрежа, насочена към бизнеса. Посредством LinkedIn страницата може да предизвикате професионален диалог с аудиторията. Чрез тази социална мрежа ще предизвикате по-голямо доверие в компанията си. Тя позволява да насочите комуникацията си B2B (business-to-business), защото цялата аудитория на LinkedIn е силно въвлечена в бизнеса.

Pinterest

Тази социална мрежа е изключително подходяща, за да покажете на аудиторията си продуктите, които предлагате. Платформата позволява поставянето на линк към изображението, което спомага за пренасочване на фен базата директно към вашият уеб сайт.

Instagram

Една от най-нашумелите социални мрежи в момента в България. Тя е по-новата версия на Pinterest, като е доста по-популярна у нас. Разликата е, че в Instagram не може да поставяте линкове към продуктите си. Тази социална мрежа спомага за подобряване имиджа на банда.

За повече информация относно поддръжката на фирмен профил в социалните мрежи, може да се свържете с нас и екипът на Netsoft ще изготви за вас специално разработена стратегия и примерни варианти.